Hoe je grijs haar natuurlijk blond kunt verven

by | Feb 2, 2023 | Beauty, Haar

Henna verft haartinten rood. Voeg indigo toe en je wordt een brunette. Maar wat als je grijs, wit of lichtblond haar hebt en dat zo wilt houden? Mengsels met een grotere hoeveelheid cassia en een kleinere hoeveelheid henna en indigo helpen bij het blond verven van haar. Tonen die variëren van zonovergoten stro tot diep blond zijn mogelijk bij lichter haar. Deze mixen zijn geweldig voor degenen die geen rood, bruin of zwart haar willen. We leggen in deze blog uit hoe je grijs haar blond kunt verven met natuurlijke middelen. En voor degenen die grijs haar blond willen verven.

 

Cassia

Cassia wordt soms ten onrechte neutrale henna genoemdCassia wordt soms ten onrechte “neutrale henna” of “kleurloze henna” genoemd. Het is geen henna, maar het wordt op een vergelijkbare manier gebruikt. Het moet net als henna worden geverfd met een lichtzure vloeistof en het geeft het haar ook kracht en glans.

Dit plantenpoeder maakt donker haar niet lichter. Alle plantaardige kleurstofpoeders voegen kleur toe aan de buitenste lagen van de haarstreng. Geen enkele zal de melanine in de cortex van het haar opheffen. Dit plantenpoeder werkt als conditioner zonder de kleur te veranderen.

Cassia auriculata is een plantaardig kleurstofpoeder dat vergelijkbare voordelen heeft als cassia obovata. Het kleurstofmolecuul chrysophanic acid, is te zwak om de haarkleur erg te veranderen.

 

Je fruitzuur kiezen

Net als henna kan de kleur van cassia worden gemanipuleerd. Afhankelijk van de keuze van fruitzuur, bij gebruik met henna of henna en indigo. Je kan de hoeveelheden henna en indigo in een mix verhogen of verlagen. Voor rijkere kleuren, meer duurzaamheid en meer controle over warme en koele tinten. In de rest van deze blog wordt besproken hoe je dit kunt doen.

 

Henna toevoegen

De kleurstofmoleculen van cassia zijn doorschijnend en minder permanent dan henna. Sommigen vinden dat alleen cassia resultaten oplevert die te subtiel zijn en na verloop van tijd vervagen. Het toevoegen van een kleine hoeveelheid henna, een veel permanentere kleurstof, leidt tot warme blonde resultaten die niet vervagen. Het is dus een voorwaarde om grijs haar blond te verven.

Henna- en cassia-mixen verven licht haar in verschillende tinten, van aardbeiblond tot fel, vurig oranje. Hoe meer henna, hoe warmer en roder de resultaten zullen zijn. Het is belangrijk om een mix te gebruiken die voor het grootste deel cassia bevat en slechts een vleugje henna. Voor resultaten die eerder naar blond dan naar koper neigen.

Het mengen van henna en cassia resulteert in warme blondtinten en licht koperen resultaten.

 

Henna en Indigo toevoegen

Het toevoegen van zowel henna als indigo aan een cassia-mix zorgt voor donkerder blond en neutraal tot koel blond. Gelijke verhoudingen van henna en indigo in kleine hoeveelheden met een grotere hoeveelheid cassia resulteren in neutraal tot dieper blond.

Degenen die koeler getinte blondines willen zijn, kunnen experimenteren met het aanpassen van hun henna- en indigo-verhoudingen. In een meerderheidscassia-mix zal meer indigo helpen om warme tinten van de henna en cassia te neutraliseren.

 

As blond

Om de resultaten licht te houden, moet cassia altijd het grootste deel van de mix uitmaken, of minimaal ongeveer 75%. Indigo mag niet meer dan drie keer de hoeveelheid henna zijn. Te veel indigo zorgt ervoor dat de resultaten een violette tint krijgen.

Bijvoorbeeld voor lichter blond op grijs haar zou 6 delen cassia, 1 deel henna en 2 delen indigo ideaal zijn. Mengsels met alle drie de poeders kunnen ingewikkelder zijn, omdat er meer factoren zijn die moeten worden gecontroleerd.

Het gebruik van een mix van cassia en indigo zonder henna valt over het algemeen niet aan te raden.

Beide kleurstoffen zijn minder permanent zonder de aanwezigheid van henna. In sommige gevallen kan een cassia/indigo-mix worden gebruikt. Dit om warme tinten weg te werken in haar dat al met henna is behandeld en te rood is.

 

Laatste tips

Cassia is bijzonder gevoelig voor hard water. Door een opeenhoping van mineralen verandert cassia geverfd haar van goudgeel in troebel bruin of slordig grijs.

Zoals bij elke mix, is het beter om lichter te beginnen en donkerder te worden. Veel vrouwen die op zoek zijn naar blonde resultaten geven aan dat ze zo licht mogelijk willen blijven. Voor sommigen is slechts een lepel of twee henna en indigo voor een volledig pakje cassia voldoende. Om zo de gewenste resultaten te bereiken. Het geleidelijk verdiepen van jouw resultaten zal dan veel eenvoudiger zijn. In plaats van jouw haar onbedoeld te donker verven en proberen de kleur te verwijderen.

 

Conclusie

Haar dat geverfd is met natuurlijke plantaardige verfpoeders hoeft niet rood, donkerbruin of zwart te zijn. Blonde tinten zijn geweldig voor degenen die van nature licht haar hebben en dat zo willen houden. Ook voor degenen die hun grijze haar blond willen verven of opfleuren zonder te donker te worden.

Blonde mengsels zorgen ervoor dat grijze wortelgroei gemakkelijker in de lengte overvloeit.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat cassia, henna en indigo allemaal additieve kleurstoffen zijn. Ze kunnen het haar niet lichter kunnen maken.

 

Lees ook eens: