Tips om geverfd haar lichter te maken

by | Mar 2, 2023 | Beauty, Haar

Soms komt je haarkleur niet altijd uit zoals je had gepland. Misschien is het je overkomen dat je haarkleur donkerder uit kwam dan wat je van plan was. Deze blunder met haarverf komt maar al te vaak voor, vooral bij brunettes. Geverfd haar lichter maken is lastiger om te herstellen dan wanneer je kleur te licht uitvalt. In deze blog gaan we in op de meest voorkomende missers die kunnen optreden tijdens het verven.

 

Geverfd haar lichter maken met detox shampoo

Denk na voordat je naar agressieve kleurverwijderingsoplossingen grijpt. Deze kunnen een ongelijke kleur creëren of zelfs je haar beschadigen. Ga op zoek gaan naar een zuiverende of detox-shampoo. Deze shampoos verwijderen kleur en productophoping van je donkere haar voor een extra diepe reiniging. (Gebruik geen kleurveilige zuiverende shampoo; het idee hier is om zoveel mogelijk kleur uit te wassen.)

Was de te donkere delen een paar keer voor maximale effectiviteit. Door je haar vaker dan normaal te wassen, kan de donkere kleur sneller vervagen. Zorg er wel voor dat je daarna een vochtinbrengende conditioner gebruikt. Ook is het verstandig om een week je haar niet te wassen om uitdroging te voorkomen.

 

Te veel bleekmiddel gebruikt

Dit komt voor wanneer er agressieve middelen zoals bleekmiddel is gebruikt. Overweeg eerst een knipbeurt om de meest beschadigde lokken te verwijderen, zodat je haar gezonder teruggroeit dan voorheen. Zodra het ergste is verwijderd, kun je speciale shampoo gebruiken om je haar te versterken.

Onthoud: als je eenmaal hebt gebleekt, is het moeilijk om terug te gaan naar je natuurlijke kleur. Je moet een regelmatig verfschema aanhouden. Bleekmiddel is zwaar voor je haar, maar het is niet onmogelijk om te verwijderen. Zorg er gewoon voor dat je je haar bij elke stap voedt.

 

Wanneer het te rood uitvalt

Wanneer het te rood uitvaltAls je haarkleur te vurig is geworden naar jouw smaak, raak dan niet in paniek. Dagelijkse wasbeurten met heet water en een zuiverende shampoo zullen een grote bijdrage leveren aan het uitwassen van je kleur. Totdat je haar klaar is voor een nieuwe poging om te verven, kun je een koel getinte gloss gebruiken.

Om zo je kleurcorrectie op korte termijn te verhelpen en tegelijkertijd een prachtige glans toe te voegen. Wanneer het tijd is om je kleur opnieuw bij te werken, kies dan voor een tint met neutrale of astinten. Probeer een neutrale haarkleur die hetzelfde niveau heeft als de vorige tint die je hebt geselecteerd.

Als je kleur dan nog steeds de neiging heeft om rood te worden, dan kun je een donkere tint proberen. Hoe lichter de kleur, hoe meer warme tonen worden belicht.

 

Groene verkleuring

Groene kleurverkleuring treedt meestal op wanneer blondines donkerbruin worden en een koele bruine kleur met ondertonen kiezen. Als het bruin dat je hebt gekozen te grauw is voor je haar, kun je een ongewenste groenachtige tint krijgen.

Kijk naar het kleurenwiel om een langetermijnoplossing te vinden. Het beste is om kleuren te zoeken die tegenover elkaar op het kleurenwiel zitten, zodat ze elkaar kunnen opheffen. Groen zit tegenover rood op het kleurenwiel. Dus als het veilig is om je haar opnieuw te kleuren, zoek dan naar donkerbruine met roodachtige of gouden ondertonen

 

Wanneer het oranje uitvalt

Het kan zijn dat je haar echt oranje is geworden. Soms komt het ook voor dat je wortels merkbaar lichter zijn dan de rest van je haar. Kijk in beide gevallen naar het kleurenwiel en maak een corrigerend kleurplan. Wat zit er aan de andere kant van het kleurenwiel? Violet.

Wanneer je je eigen haar verft, kun je niet altijd voorspellen hoe je haar op kleur zal reageren. Vooral als het eerder een kleurbehandeling heeft ondergaan. Er zijn een aantal tips om te volgen:

  • Neem haarkleurcorrectie op in jouw routine. Als je nog niet klaar bent voor nog een permanente verf- of bleekbehandeling, ga dan voor een verstevigende glazuur. Met een kleurafgevend haarmasker kan je koele tonen toevoegen die gele en oranje haarkleur helpen neutraliseren. Gebruik voor blond of grijs haar de kleur Perla. Als je een brunette bent, kies dan voor de Caffe-tint om asymmetrische tinten toe te voegen.
  • Beperk de blootstelling aan chloor. Als je tijd doorbrengt in een zwembad, spoel je haar dan uit zodra je eruit komt. Of zorg ervoor dat het in de eerste plaats niet nat wordt. Gebruikelijke zwembadchemicaliën kunnen minder dan verbazingwekkende koperachtige tinten in je haar naar voren brengen. En te veel zon kan het effect nog erger maken als je niet oppast.
  • Denk na over de basiskleur van je haar voordat je opnieuw kleurt. Als je natuurlijke haarkleur een koperachtige of warme ondertoon heeft, dan kunnen bepaalde kleurstoftinten dit versterken.

 

Je haarkleur vervaagt snel

Je verwacht dat je haar wat vervaagt tussen de kleuringen door. Maar soms ziet je haar er al na enkele dagen dof en vervaagd uit. Voordat je naar een andere permanente haarkleur gaat, probeer een kleurtherapiebehandeling die je nieuwe haarkleur zal verrijken. Je zult genieten van glad, gehydrateerd haar met een serieuze kleurboost.

Hoewel er veel manieren zijn waarop de haarkleur fout kan gaan, zijn er nog meer manieren om te corrigeren. Van verhelderende shampoos en haarkleurverwijderaars die onverwachte tonen tegengaan en shampoos die ongewenste koperkleuring neutraliseren, er is hulp.

 

Lees ook eens: