Online juwelen kopen? Hier moet je op letten

by | Oct 18, 2023 | Beauty

Online vind je natuurlijk een enorm uitgebreid assortiment aan sieraden. Vanuit je bed en in je meest comfortabele pyjama kan je dan ook alle tijd nemen om rustig door de ontelbare collecties te scrollen. De armband gevonden die je wil hebben? Wacht dan toch even met het bovenhalen van je bankkaart en check eerst enkele belangrijke zaken. Welke dit zijn? Dat vind je hier. 

  1. Maat 

Ga ten eerste op zoek naar de maat van het juweel dat je wil kopen. Niemand wil tenslotte een te grote ring rond zijn of haar vinger die continu afvalt, toch? Zo loop je namelijk kans om hem kwijt te spelen en dat zou zonde zijn. En naast vervelend, is dat ook allesbehalve stijlvol. Op de foto lijkt het misschien alsof hij perfect zal passen, maar het tegendeel kan soms waar zijn. Zorg dus zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

  1. Productomschrijving 

Hoe zijn bepaalde kettingen waarin je geïnteresseerd bent, gemaakt? Uit welk materiaal bestaan ze? En wat is de verwachte levensduur? Die belangrijke informatie vind je uitgebreid terug in de productomschrijving. Met andere woorden, altijd handig om eens na te lezen voordat je vol enthousiasme je bankgegevens invult en afrekent. Vind je deze zaken makkelijk terug? Dan mag je er vanuit gaan dat je investeert in goede kwaliteit. 

  1. Reviews

Toch nog vragen over de kwaliteit van het juweel? Neem even de tijd om enkele reviews te lezen van klanten die reeds hebben gekocht bij een bepaalde webshop. Deze zijn geschreven in alle eerlijkheid en geven daarom een betrouwbare indicatie. Daarnaast kunnen ze je een beter beeld geven over de ware kleur, want die komt niet altijd overeen met de foto’s die je online vindt. Een andere optie is om op zoek te gaan naar kwaliteitsvolle merken zoals Twice As Nice. Op die manier weet je ook zeker dat je geen miskoop doet. 

  1. Extra tip: vergelijk 

Zoals eerder vermeld, is het online assortiment van sieraden erg uitgebreid. Wanneer je deze opdracht ingeeft in Google, krijg je dus een tal van verschillende websites met elk hun eigen, grote collecties. Heb je iets op het oog? Vergelijk deze dan eerst even met enkele andere opties. Dit geldt ook voor de website zelf, want online shoppen is nooit zonder risico. Heeft deze een keurmerk en duidelijke richtlijnen over de betaling, de verzending en retour? Dan zit je wellicht goed.