Zo richt je thuis je eigen beautyhoekje in

by | Dec 19, 2023 | Beauty

Ben jij een echte beautyqueen die ‘s ochtends en ‘s avonds een heus beautyritueel heeft? Hoe fijn zou het dan zijn als je een gezellig plekje creëert in huis voor al je producten, make-up en parfum? Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om een beautyhoekje te maken. Met deze tips kun je meteen aan de slag!

Kies een plek uit

Om te beginnen kies je een plek uit in huis waar je je beautyhoekje kunt inrichten. Heel groot hoeft dit niet te zijn. Als het in je slaapkamer of badkamer past is dit natuurlijk het leukste, maar als je daar geen plaats hebt kan ook de gang, ruime wc, woonkamer of hobbykamer prima dienst doen. Zorg dat er voldoende ruimte is om een stoel en tafel te plaatsen en kies liefst voor een ruimte waar je helemaal tot rust kan komen.

Zoek gepaste meubels

Nu je weet waar je beautyhoekje zal komen, kun je beginnen zoeken naar gepaste meubels. Denk maar aan een mooie kaptafel met een grote spiegel, een comfortabele stoel of zetel en kasten en lades om al je beauty spulletjes in op te bergen. Zorg dat de meubels een mooi geheel vormen en je hoekje ziet er meteen gezellig uit! Daarnaast is het fijn als je meubels passen bij de rest van de ruimte. Maak je je beautyhoekje in de badkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor accessoires die matchen met de kleur van je badkraan of wandtegels zodat de kamer een mooi geheel vormt.

Zorg voor goede verlichting

Niets is zo belangrijk als goed licht je je make-up wilt aanbrengen. Kies dus voor natuurlijk daglicht als dat mogelijk is, en anders kunstlicht dat helder genoeg is. Een spiegel met ingebouwde verlichting kan ook een goed idee zijn om schaduwen te vermijden en ervoor te zorgen dat je make-up er buiten net zo goed uitziet als binnen!

Voorzie voldoende opbergruimte

Om je hoekje netjes te houden, zorg je best voor voldoende opbergruimte. Omdat beautyproducten vaak vrij klein zijn, kun je kiezen voor manden, ladekasten en kleine boxen om alles overzichtelijk in op te bergen. Kies opbergmogelijkheden in kleuren en materialen die mooi passen bij je hoekje zodat ze een esthetische meerwaarde worden.

Installeer een muziekbox

Last but not least, is het ook fijn als je een goede muziekbox installeert in de buurt van je beautyhoekje. Want zeg nu zelf, er is toch niets leuker dan je klaar te maken met een goed muziekje op de achtergrond. Ook na een lange werkdag is het heerlijk om je make-up eraf te halen met een rustgevend muziekje.