Haargroei stimuleren. Hoe laat je je haar sneller groeien!

by | May 31, 2022 | Beauty, Haar

Je hebt je haar laten knippen en je wilt dat het heel snel weer aangroeit? Je voelt dat je haar niet snel genoeg groeit en vraagt je af; ik wil mijn haargroei stimuleren? Er is geen wondermiddel dat ieders haar sneller doet groeien. Hoe groeit je haar sneller? Met deze trucs merk je zeker resultaat.

  • Borstel je haar vaak.
  • Masseer je hoofdhuid regelmatig.
  • Gebruik producten waarvan bekend is dat ze het haar sneller doen groeien, zoals shampoo met cafeïne.
  • Eet veel voedingsmiddelen met eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamine E, silicium en koper. Waarom helpt dit allemaal?
  • Maak je eigen haar conditioner!

We zullen het in detail uitleggen, maar eerst willen we het hebben over haargroei.

 

Hoe snel groeit haar

Hier is het belangrijk om te weten: De maximale lengte van je haar is genetisch bepaald. Je kunt je maximale lengte testen door je haar met veel geduld te laten uitgroeien (het haar groeit gemiddeld 1,2 centimeter per maand). Bij sommige vrouwen groeit het haar tot boven de billen, bij anderen tot net boven de schouderbladen.

 

Deze trucs zullen je haargroei stimuleren

We geven je hieronder enkele tips om je haargroei te stimuleren.

Haargroeiserum

Een haargroeiserum helpt het haar vanaf de wortel te versterken en een gezonde haargroei te bevorderen. Natuurlijke ingrediënten zoals gember en zwarte sesam stimuleren de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en activeren de haarfollikels.

 

Borstel, borstel, borstel

Dit is geen kletspraat, maar de makkelijkste manier om haargroei te stimuleren. Dagelijks één tot twee minuten krachtig borstelen stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid. Circulatie is op haar beurt belangrijk voor de goede werking van de haarfollikels. Dit zijn kleine gaatjes in de hoofdhuid waar de haarwortels worden gevormd. Als deze follikels open en gezond zijn, zal het haar snel en sterk terug groeien.

 

Masseer de hoofdhuid

Een regelmatige massage stimuleert ook de doorbloeding van de hoofdhuid. Zo werkt een haargroei-bevorderende massage: kneed de hoofdhuid krachtig met alle tien de vingertoppen in een grijpende beweging. Extra bonus: de natuurlijke haarolie, ook wel talg genoemd, wordt verdeeld. Het haar glanst als een spiegel na zo’n massage. Een hoofdhuid scrub kan ook veel voor de gezondheid van je haar betekenen.

 

Producten die je haar een boost geven.

Shampoos die cafeïne bevatten, stimuleren de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor je haar sneller groeit. Biotine behoort tot de groep van de B-vitaminen en geeft de haargroei nieuwe energie. Biotine zit in pompoenpitten, spinazie, bananen, zuivelproducten en aardbeien. Je kunt het ook innemen als voedingssupplement.

Je kunt ook proberen om minder chemicaliën in je haar te smeren door je eigen shampoo te maken.

 

Een gezond dieet voor snelle haargroei

tips om je haar sneller te laten groeien

Een gezond dieet is toch het allerbelangrijkste. We hebben proteïnen nodig voor de vorming van keratine. Dit is de hoorn waar ons haar van gemaakt is. Koper is essentieel voor pigmentatie, d.w.z. haarkleur. Vitamine E houdt de hoofdhuid en de follikels gezond, en silicium zorgt ervoor dat het haar niet breekt. Ook de aanvoer van omega-3 vetzuren, die ons haar een gezonde glans geven, is zeer belangrijk.

 

Welke voedingsmiddelen bevatten welke waardevolle stoffen?

  • Eiwitten zitten in linzen, pompoenpitten, amandelen, spelt, haver en gierst.
  • Koper, bijvoorbeeld, wordt in hoge doses aangetroffen in matjes, druiven, avocado en cashewnoten.
  • Vitamine E, ook bekend als de schoonheidsvitamine, zit ook in walnoten, zonnebloem- en olijfolie.
  • Silicium is het belangrijkste spoorelement voor onze huid, nagels en haren. Goede bronnen van de haargroeimotor zijn gierst, haver en brandnetels, die overigens heerlijk smaken als ze als soep worden bereid.
  • Omega 3-vetzuren zitten in chiazaad, haring en zalm.

 

Wat is slecht voor de haargroei?

We leggen in het kort uit welke factoren slecht zijn voor de haargroei. Zit er een onderwerp bij die met jou te maken heeft. Probeer er wat aan te doen en kijk of je haar na een tijd sneller gaat groeien. Ga ook nooit slapen met natte haren. Dit kan je haar stug maken en kan ook voor dode haarpunten zorgen.

 

Tekort aan voedingsstoffen

Tekorten aan voedingsstoffen veroorzaken een trage groei. Bijzonder belangrijk voor een snelle gezonde haargroei zijn vitaminen van het B-complex, die onder meer het zenuwstelsel stabiel houden. Als je zenuwen de overhand krijgen, kan dit leiden tot haargroeistoornissen en in het ergste geval tot haaruitval.

 

Drink nooit te veel!

Alcohol in overmaat vertraagt het metabolisme. Dit voorkomt op zijn beurt dat je haar snel groeit.

 

Zink-deficiëntie

Een tekort aan zink is ook de oorzaak van vertraagde haargroei Het spoorelement is onder meer belangrijk voor de gezondheid van de huid, waaronder de hoofdhuid, waaruit ons haar gezond en snel zou moeten groeien. Zink wordt in de hoogste dosering aangetroffen in oesters. Als u niet van oesters houdt of ze niet kunt betalen, kies dan voor rundvlees, zeevis, kaas en volkorenproducten.

 

Hypothyreoïdie

Een onderactieve schildklier is verantwoordelijk voor problemen met je haargroei. Bepaalde hormonen die voor een vlotte stofwisseling zorgen, komen in dit geval niet vrij. Het resultaat: haaruitval en een geremde haargroei. Laat ze testen door uw huisarts. Met de juiste medicatie kan de schildklier snel weer onder controle worden gebracht.

 

Voortdurende stress

Stress is de grootste boosdoener. Stress maakt ons niet alleen onverdraaglijk maar ook ziek. Als lichaam en geest niet in harmonie zijn, kan dit een negatief effect hebben op onze haargroei.

 

Lees ook eens over:

 

foto Red hair photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com

Female face photo created by diana.grytsku - www.freepik.com