Heerlijk ontspannen op zondagochtend

by | Aug 18, 2023 | Zelf maken

Zondag staat voor velen gelijk aan luieren, ontspannen en lekker niets doen. Dat is ook super fijn, want na een lange werkweek en een druk weekend hebben we allemaal wel even nood aan rust. Dan is er niets leuker dan even geen verplichtingen te hebben, uit te slapen en tijd te nemen voor onszelf. Met deze tips wordt jouw zondagochtend vanaf nu nog ontspannender! 

Tijd voor me-time

Zondagochtend is een ideaal moment om wat tijd in te plannen voor me-time. Laat eens een warm bad vollopen en doe er lekker veel badschuim en geurende badolie in. In bad kan je een maskertje op je gezicht leggen en naar je lievelingsmuziek luisteren. Wil je het helemaal afmaken? Neem dan na je bad de tijd om je huid te scrubben, je nagels te lakken en je in te smeren met bodylotion. 

Maak een uitgebreid ontbijt

Tijdens de week moeten we vaak rushen waardoor velen geen tijd nemen om te ontbijten of onderweg naar hun werk zomaar snel iets in hun mond stoppen tegen die eerste honger. Op zondag is het juist heerlijk om uitgebreid te ontbijten met wat lekkers. Neem dus eens de tijd om pistolets te halen bij de bakker, kook een eitje, haal je favoriete beleg in huis en zet een lekkere kop Illy koffie. Wil je jezelf verwennen? Op zondag mag dat. Eet na je ontbijt nog een koffiekoek, een stukje chocolade of eender wat jij echt lekker vindt. 

Geniet van de buitenlucht

Schijnt de zon op zondagochtend? Trek dan je badjas aan, zet een kop koffie met je favoriete koffiecups en nestel je gezellig in een tuinstoel in de tuin of op het terras. Niets is namelijk beter dan op het gemak wakker worden met de eerste zonnestralen op je snoet. Neem er eventueel een goed boek bij en neem even de tijd om helemaal niets te doen en van het mooie weer te genieten. 

Maak tijd voor vrienden en familie

Zie je familie en vrienden tijdens de week niet zo vaak? Dan is zondag een ideaal moment om ze eens bij jou thuis uit te nodigen of om samen iets leuk te gaan doen. Let wel op dat je je zondag niet helemaal vol plant want voor je het weet is heel die ontspannen vibe weg en heb je weer allerlei verplichtingen.