Beauty tips voor het gezicht met natuurlijke ingrediënten

by | Jan 9, 2023 | Beauty

Vaker wel dan niet komen onze huidverzorgingsroutines op de achtergrond als we in beslag worden genomen door ons werk. Jezelf de tijd geven om te verzorgen is net zo essentieel als hard werken. Beauty tips voor het gezicht raken dan op de achtergrond.

Het in evenwicht brengen van beide dingen is soms moeilijk. Zelfs als je op een drukke dag geen tijd hebt, probeer dan wat schoonheidsproducten in je routine op te nemen. Om zo je huid en haar gezond te houden. Er zijn veel ingrediënten beschikbaar in onze keuken thuis die vrij gemakkelijk kunnen helpen bij schoonheidsverzorging. Het hebben van een gezond en stralend gezicht kan ervoor zorgen dat je verfrist en gemotiveerd bent.

Je gezicht is het eerste wat mensen zien als ze je ontmoeten. Om een stralende en natuurlijke huid te krijgen, hebben mensen soms neiging om te kiezen voor kunstmatige chemicaliën. Maar hebben we dat echt nodig? In deze blog bespreken we ingrediënten die je dagelijks in je keuken ziet. Ze kunnen wonderen doen in je schoonheidsverzorging zonder enige bijwerkingen.

 

Granaatappel

Granaatappels hebben veel antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij het herstellen van de huid. Bijvoorbeeld tegen eventuele schade als gevolg van UV-straling. Enkele van de voordelen zijn een roze huid en herstel van de teint. De huid ziet er helder en gehydrateerd uit na het aanbrengen van het extract.

Het granaatappelextract werkt als een natuurlijke exfoliator en stimuleert de regeneratie van de huidcellen. Voor mensen die geen tijd hebben om dit sap te extraheren bestaat een alternatief. Je kunt Royal hibiscus en herstellende granaatappelzeep kopen die ook hibiscus-extracten bevat die huidontsteking kunnen verminderen.

 

Honing

Het gebruik van honing hydrateert de huid diepHoning is een ingrediënt dat in bijna alle schoonheidsverzorgingsproducten terug te vinden is. Zelfs als je DIY-maskers wilt maken, kun je honing gebruiken om die pasta nat genoeg te maken. Het gebruik van honing hydrateert de huid diep en kan zelfs fungeren als een poriënreiniger die dode cellen kan verwijderen.

Honing is een natuurlijk antisepticum om littekens te verlichten. Het kan helpen bij de behandeling van brandwonden. Het aanbrengen van honing op acne kan deze verminderen en de elasticiteit van de huid vergroten.

 

Chandan

Chandan, ook bekend als sandelhout, is een belangrijk ingrediënt in veel schoonheidsverzorgingsproducten en -routines. Chandan kan helpen bij het oplossen van bijna elk huidverzorgingsprobleem. Het kan voorkomen dat de huid verslapt vanwege de antioxidanten die erin zitten. Het  kan samen met kurkuma acne en puistjes verminderen en verwijderen. Het kan ook de littekens van de huid verminderen en jouw huid zacht en glad maken.

 

Tea Tree-olie

Tea tree olie heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen en kan veel huidaandoeningen zoals acne en donkere kringen behandelen. Zorg ervoor dat je tea tree-olie niet rechtstreeks aanbrengt. Het is beter om het te verdunnen met jouw serum of vocht inbrengende crème om bacteriën die acne veroorzaken te voorkomen.

 

Aloë Vera

Aloë vera is perfect om je huid te kalmeren. Vanwege de kalmerende en helende eigenschappen kan aloë vera zowel voor je huid als voor je haar worden gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer je gezicht geïrriteerd raakt door overmatig gebruik van chemicaliën of meer blootstelling aan de zon. Dan kan aloë vera kalmeren en helpen bij het hydrateren van je gezicht.

 

Neem

Neem kan zowel als poeder als olie worden gebruikt voor de behandeling van veel huidproblemen. Het werkt bij een ongelijkmatige teint, donkere vlekken, roodheid en rimpels. Gezichtsmaskers met neem erin kunnen de huidskleur egaliseren. Omdat de antioxidanten donkere vlekken en pigmentvlekken kunnen verminderen, waardoor de huid vlekkeloos wordt.

Mee-eters en puistjes komen bij elke vrouw voor. In plaats van hiervoor dure producten te proberen, kun je biologische neemplantenextracten gebruiken.

 

Beauty tips voor het gezicht: Tips en trucs

Naast het gebruik van alle bovengenoemde geweldige ingrediënten, zijn er nog andere manieren waarop je je huid kunt helpen:

  • Vermijd chemische producten en kies voor biologische keuzes die op de markt verkrijgbaar zijn. Neem producten die alle of sommige van de bovengenoemde ingrediënten bevatten.
  • Scrub je huid regelmatig en kies voor yoga en natuurlijke oefeningen. Om je huid op natuurlijke wijze te laten stralen.
  • Masseer deze producten met zachte handbewegingen, want je gezicht moet met liefde behandeld worden.

 

Conclusie

Het belangrijkste onderdeel van elke schoonheidsverzorging is wat quality time besteden aan je huidverzorging. Ook al heb je een druk werkleven. Minstens 7 uur slapen kan je huid natuurlijk laten stralen. En verwijder voor het slapen altijd je make-up. Blijf gehydrateerd en wees gelukkig. Stressvrij zijn doet altijd wonderen voor je huid.

 

 

Lees ook eens: