Natuurlijke huidverzorging met neem

by | Jan 12, 2023 | Beauty

Je hebt geen lange lijst met huidverzorgingsproducten nodig voor een gezonde, stralende huid. Een zachte aanraking van natuurlijke huidverzorging is genoeg om je huid te verjongen. In het bijzonder het Indiase neemextract voor gezichtsverzorging. Neem is een medicinale plant met ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Zo kan het jouw huid gezond maken. Neembladeren hebben Nimbin, Nimbolide en Azadirachtin om huidproblemen zoals acne te voorkomen. Daarom wordt neem vaak gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten.

 

Is neem goed voor je gezicht?

Neem is een huismiddeltje voor verschillende huidproblemen en haarproblemen. Veel ayurvedische zalven voor de huid bevatten neem vanwege de antiseptische en geneeskrachtige eigenschappen. In de Veda’s wordt neem beschouwd als een sarva roga nivarini of ‘een remedie voor alle kwalen’.

Als je huiduitslag en roodheid wilt verminderen en een heldere huid wilt hebben, kun je neem aan jouw huidverzorgingsroutine toevoegen. Hoewel neem niet hard is voor de huid, moet je een arts raadplegen. Om nadelige effecten als gevolg van een inherente huidaandoening te voorkomen.

 

Antiseptische eigenschappen

Neem heeft antiseptische eigenschappen die het gezicht ten goede kunnen komen. Onderzoek suggereert dat lecithine in neembladeren de huid kalmeert en hydrateert. Neembladeren genezen ook rimpels en een droge huid en geven je een gezond, stralend gezicht. Je kunt neem regelmatig gebruiken. Houd wel rekening met jouw huidconditie en huidtype voordat je beslist over de gebruiksfrequentie.

Hier zijn enkele suggesties over hoe je neembladeren op je gezicht kunt gebruiken:

 

Bladeren

Een tweewekelijkse of maandelijkse toepassing van neempasta op jouw huid is goed om te profiteren van de eigenschappen ervan. Je kunt thuis vrij gemakkelijk een neempakket voor je gezicht maken. Gebruik hiervoor 10-12 neembladeren om ze met water te vermalen tot een pasta. Breng het daarna op je gezicht aan was het er na 15-20 minuten weer af. Je mag neempasta niet elke dag rechtstreeks op je gezicht gebruiken.

 

Poeder

Je kunt ook een gezichtsmasker maken door neempoeder te gebruiken. Neem twee eetlepels neempoeder en voeg water toe om een gladde pasta te maken. Wees voorzichtig bij het gieten van water in de mix. Controleer de consistentie na het toevoegen van een paar druppels om te voorkomen dat het te vloeibaar wordt.

Omdat neembladeren beter samengaan met andere natuurlijke ingrediënten, kun je een snufje kurkuma door de neempasta mengen. Breng het gedurende 10 -15 minuten op jouw gezicht aan en spoel het gezichtsmasker af met lauw water.

Als je een gevoelige huid hebt, doe dan een patch-test door de pasta op de zijkant van je nek of oor te gebruiken voordat je het op je hele gezicht aanbrengt.

 

Neem met citroen

In combinatie met neem kan citroen effectief werken bij meerdere huidproblemenCitroen heeft zure eigenschappen en staat erom bekend pigmentvlekken te verminderen. In combinatie met neem kan citroen effectief werken bij meerdere huidproblemen. Je kunt twee theelepels neembladpoeder mengen met een theelepel citroensap verdund met water.

De pasta moet dik zijn. Als je een zachte en stralende huid wilt, kun je een paar druppels rozenwater in je gezichtsmasker sprenkelen. Breng het gezichtsmasker aan en laat het even intrekken om te drogen. Was je gezicht met koud water om een stralende en vlekkeloze huid te krijgen.

 

Neem voor een gezonde huid

Neem is een veelgebruikt ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Het staat bekend om zijn antibacteriële en helende eigenschappen. Het is geschikt voor:

  • Het verwijderen van donkere vlekken: meng de pasta van neembladeren met yoghurt en breng je het aan op je gezicht. Na het drogen goed uitspoelen.
  • Droge huid genezen: maak een gezichtsmasker door neembladeren te koken en een pasta te maken. Meng de neempasta met kurkumapoeder en kokosolie. Wacht een paar minuten nadat je het op je gezicht hebt aangebracht en spoel het af. Vermijd dit gezichtspak als je ernstige acne op je huid hebt. Gebruik na het aanbrengen een vocht inbrengende crème voor het beste resultaat.
  • Behandeling van een vette huid. Een vette huid en het uitbreken van acne is ook een punt van zorg voor veel mensen. Maak een gezichtsmasker met twee theelepels neembladpasta, twee theelepels rozenwater en een theelepel citroensap. Spoel en masseer goed na enige tijd wachten en hydrateer tenslotte jouw huid.
  • De natuurlijke glans naar boven halen. Neem basilicum en neembladeren in gelijke verhoudingen en meng ze om een gezichtsmasker te maken. Voeg een half kopje multani mitti en een theelepel honing toe. Wacht 15 minuten na het aanbrengen van het gezichtsmasker. Scrub je gezicht voorzichtig en spoel goed af.
  • Acne en puistjes verwijderen. Dit gezichtsmasker bevat arganolie, dat bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen. Maak een gezichtsmasker met geraspte komkommer, neembladpasta en arganolie. Wacht 20 minuten na het aanbrengen van het gezichtsmasker en was het daarna goed. Masseer jouw huid zachtjes met een vocht inbrengende crème om een acne-vrije, gladde huid te krijgen.

Neem is een natuurlijke remedie die je een gezonde huid kan bieden. Het gebruik van chemische huidverzorgingsproducten kan jouw huid beschadigen. Vooral als deze gevoelig of droog is. Je kunt neembladeren gebruiken om een pasta met olie te maken. Ook kun je gezichtsmaskers maken door ze toe te voegen aan andere ingrediënten zoals sandelhout, kurkuma, yoghurt, citroen en meer. Neem kan acne-gevoelige huid en littekens genezen en je een stralende, zachte huid geven vanwege de antioxidanten en geneeskrachtige eigenschappen.

 

 

Lees ook eens: