4 beauty tips voor een verzorgde uitstraling

by | Dec 20, 2022 | Beauty

Een verzorgde uitstraling laat je vanzelf beter in je vel voelen. Vergeet daarom nooit dat alles begint bij een goede nachtrust, die bepaalt al de helft van je voorkomen. De andere zaken kosten gelukkig wat minder inspanning. Zo maken slechts kleine veranderingen in je dagelijkse routine meteen een wereld van verschil. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van parfum, het dagelijks smeren van een laagje dagcrème of droge lippen tegengaan met lippenbalsem. Wij geven je alvast 4 gouden beauty tips mee voor een frisse uitstraling. 

 

Neem een goede nachtrust

Een verzorgd voorkomen begint bij een goede nachtrust. Reken zeker op 7 à 8 uur slaap om goed voor de dag te komen. Je zal zien dat het wonderen doet voor de uitstraling van je gezicht. Doe je het met minder uren slaap? Dan heb je kans op donkere kringen onder je ogen, in combinatie met een slaperige look. Besteed voor een goede nachtrust in de winterperiode ook aandacht aan een warm bed. Met een dekbedovertrek van flanel heb je het bijvoorbeeld heel wat minder snel koud dan met één uit katoen. 

 

Verlaat de deur niet zonder parfum

Waar je ook heen gaat, draag altijd een beetje parfum wanneer je je huis verlaat. Heb je een slechtere dag dat zich weerspiegelt in je uitstraling? Dan zal je omgeving dit een stuk minder snel opmerken. Je aanwezigheid wordt namelijk geassocieerd met de geur van je parfum. Een gouden tip is Tom Ford parfum, die nooit teleur zal stellen. Rose Prick en Jasmin Rouge zijn bijvoorbeeld echte aanraders waarmee je je slechtere dagen klassevol verdoezeld. 

 

Gebruik dagelijks moisturizer

Bijna te laat op werk? Ga hoe dan ook de deur niet uit zonder moisturizer. Het is uiterst belangrijk om je gezicht steeds gehydrateerd te houden. Zeker tijdens de wintermaanden, wanneer de temperaturen rond het vriespunt schommelen en de wind langs je gezicht snijdt. Dit soort weersomstandigheden drogen je huid enorm snel uit, wat allesbehalve een frisse uitstraling tot resultaat heeft. Tip: vergeet je dit toch vaak? Plak een post-it op je spiegel. 

 

Steeds lippenbalsem op zak

Tot slot is een verzorgende lippenbalsem een essential in je handtas. Zo heb je nooit meer droge lippen die je frisse uitstraling te niet doen. Geen fan van plakkerige lippen? Integreer lippenbalsem in je avondroutine. Op die manier vermijd je het overdag, maar sta je toch op met gehydrateerde lippen.   

 

 

Lees ook eens: