Kerst make-up tips voor een super look tijdens de feestdagen

by | Oct 24, 2022 | Beauty

De kerstdagen zijn de tijd van het jaar dat je echt mag uitpakken als het op make-up aankomt. Het mag zo spectaculair als je zelf wil, met glitters en shimmers of juist wat natuurlijker met rustigere kleuren. Juist omdat er zoveel mogelijk is kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Bovendien zijn er ieder jaar weer trends op het gebied van kerst make-up. In dit artikel hebben wij de trends van dit jaar voor jou op een rijtje gezet en helpen we je ook met het kiezen van de outfit die perfect bij je make-up look past.

 

Kerst make-up trends voor deze kerst

Ieder jaar zijn er weer bepaalde trends te zien in kerst make-up. Vaak zijn deze gebaseerd op de trends die we sowieso al voorbij hebben zien komen dat jaar, maar dan op een extra feestelijke manier weergegeven. Dit zijn een aantal trends die we dit jaar zullen tegenkomen:

  • Bij kerst make-up denk je misschien al snel aan gouden oogschaduw, maar dit jaar doen we het net even anders. Kopertinten zijn dit jaar namelijk super populair! Deze tinten passen heel goed bij de feestdagen. Je kunt ervoor kiezen een kopertint op je gehele ooglid aan te brengen, of om in de arcadeboog een donkerdere kleur aan te brengen met de koperkleur op het bewegend ooglid.

 

  • Een mooie highlight is al een aantal jaar niet weg te denken uit make-uplooks. Zo ook bij de kerst make-up van dit jaar. Vooral een warmere highlight is erg feestelijk. Wees vooral niet bang om teveel aan te brengen op de jukbeenderen!

 

  • Een rode lip is natuurlijk erg feestelijk, maar niet zo handig aan het kerstdiner. Gelukkig is één van de trends dit jaar een nude lipstick met een fellere oogschaduwlook. Wil je toch gaan voor een opvallende lipkleur? Dan is Barbie roze dit jaar ook een goede optie.

 

  • En wanneer je dan toch je oogschaduw de ster van de show maakt, kun je hierbij natuurlijk helemaal uitpakken. Wat we dit jaar veel gaan zien zijn glittersteentjes verwerkt in de oogschaduwlook. Deze plak je op bepaalde punten, zoals in je binnenste ooghoek, wat zorgt voor een extra chic effect.

 

  • Naast glittersteentjes zijn losse glitters ook altijd een goed idee met kerst. Vooral chunky glitters in felle kleuren zijn dit jaar erg populair, bijvoorbeeld knalgroen of knalpaars.

 

Match je kerst make-up met de juiste kleding

perfecte kerstjurk om bij je kerst make up te matchenNaast een mooie make-up look, moet je tijdens de feestdagen natuurlijk ook een bijpassende outfit hebben. De perfecte kerstjurk is voor iedereen anders, je kunt er alle kanten mee op. Zorg er alleen wel voor de je je make-uplook en outfit goed op elkaar afstemt. Anders krijg je bijvoorbeeld dat je lipstick vloekt met de kleur van je jurk. Daarnaast is het belangrijk dat de stijlen van je outfit en make-up matchen, en dat je je comfortabel voelt in je outfit. Draag bijvoorbeeld geen roze lipstick en rode outfit, want dit kan erg vloeken met elkaar. Ook kunnen een heftige make-uplook en een heftige outfit samen net een beetje ‘too much’ worden (behalve als je echt voor een heftige look gaat, natuurlijk). Een casual kerstjurkje is daarentegen juist erg trendy op het moment, of zelfs een broekpak. Uiteindelijk is het met je outfit het belangrijkste dat het past bij de planning. Stem je outfit daar dus op af.

Het is met kerst natuurlijk het belangrijkste dat je je comfortabel voelt in je look. Hopelijk hebben deze trends je geholpen voor wat kerst make-up inspiratie. Weet jij al hoe jouw kerstlook eruit zal gaan zien?

 

Lees ook eens: