5 make-up tips om hangende oogleden te verbergen

by | Oct 14, 2022 | Beauty

Zien je ogen er altijd een beetje gesloten uit, zelfs met make-up op? Dan ben je waarschijnlijk een van die vrouwen die worstelen met hangende oogleden. Onze vijf make-up tips helpen je om je hangende oogleden te verbergen! Een stralende blik, open, vriendelijke ogen en frisse make-up voor overdag zijn waarschijnlijk het ideaal dat je wenst. Maar op een of andere manier zien je ogen er altijd een beetje moe en halfgesloten uit. Dit komt waarschijnlijk door je hangende oogleden. Wat zijn hangende oogleden precies en wat zijn de do’s en don’ts als het gaat om make-up voor hangende oogleden, dat hebben wij voor je uitgezocht!

 

Hangende oogleden tips

Lees onze tips door om hangende oogleden te maskeren. Of beter gezegd; je oogleden er fris en mooi eruit te laten zien.

 

1. Gebruik lichte kleuren

De gemakkelijkste truc om je oog optisch te openen is een lichte kleur op het bewegende ooglid. Dit geeft je een goede basis om je hangende ooglid te verbergen en je oog niet visueel te verzwaren met een donkere oogschaduw.

 

2. Breng highlighter aan:

Je ogen op de juiste plaatsen accentueren is uiterst belangrijk om het oog open en stralend te laten lijken. Doe dit door een glanzende, lichte highlighter direct onder de wenkbrauw aan te brengen en in te blenden. Een beetje glans in de buitenste ooghoek maakt het oog ook optisch opener en laat je er stralend uitzien.

 

3. Breng make-up aan op de ooglidplooi:

Wees voorzichtig met eyeliner bij hangende oogledenomdat je hangende ooglid meestal je eigenlijke ooglidplooi volledig bedekt, moet je een tweede ooglidplooi aanbrengen over het bewegende ooglid. Deze truc opent je oog optisch en laat het veel groter lijken. Kies daarvoor een donkere kleur en zoek het uiterste punt van je eigenlijke ooglidplooi. Trek vanaf daar een fijn lijntje op de onderste rand van je ooglid. Deze lijn moet halverwege het oog eindigen. Een donkere kleur naar de binnenhoek toe duwt het oog naar beneden. Vervaag de lijn, d.w.z. je “valse ooglidplooi”. Zorg ervoor dat de donkere kleur niet in contact komt met de highlighter onder de wenkbrauw of de lichte oogschaduw op het bewegende ooglid.

 

4. Gebruik Kohl:

Een witte Kohl op de waterlijn opent je oog weer. Het is geen must, maar het geeft je oog extra uitstraling.

 

Wees voorzichtig met eyeliner:

Als je hangende ooglid slechts een deel van je mobiele ooglid bedekt, kun je een fijn eyelinerlijntje trekken om je wimperlijn te verdikken. Zorg ervoor dat je een iets langere lijn tekent, zodat je ogen ook aan de zijkanten iets verlengd zijn. Als je hangende ooglid niet beweeglijk is, kun je beter geen eyeliner gebruiken.

We hopen dat deze tips je verder geholpen hebben. Lees ook eens onze tips voor blauwe ogen en make up door.

 

Lees ook eens: