De populairste cosmetische ingrepen

by | Feb 16, 2023 | Beauty

De laatste jaren zijn cosmetische en plastische ingrepen booming. Rolmodellen als Kim Kardashian en Nicki Minaj zorgen ervoor dat veel meisjes en vrouwen dromen van een zandloperfiguur. Hiermee bedoelen we een rond lichaamstype met een opvallende poep en grote borsten in combinatie met een platte buik. Maar ook de lippen moeten er tegenwoordig voller uitzien en rimpeltjes zijn not done. Anno 2023 zijn dit de populairste cosmetische ingrepen.

 

Botox

Een prikje, meer en meer vrouwen én mannen vragen erom. Met dat prikje in het voorhoofd verdwijnen rimpels als sneeuw voor de zon. Botox moet je gemiddeld om de drie maanden opnieuw laten inspuiten, maar deze spierontspanner die in gelaatsspieren wordt ingespoten, zorgt wel voor een instant strakke huid. Bye bye diepe en fijne lijntjes.

 

Fillers

Lipfillers bestaan al sinds de 19de eeuw, maar pas de laatste jaren werden ze populair door hun toegankelijkheid. Lipfillers bestaan vandaag grotendeels uit hyaluronzuur en je laat als het ware een soort gel in je lippen spuiten. Die fillers moeten je lippen volumineuzer maken. Ook hier is het effect gemiddeld drie maanden zichtbaar, erna moet je opnieuw langs de cosmetisch arts voor een prikje.

 

Haartransplantatie

De haartransplantatie is vooral populair bij mannen die kalend worden. Ze schamen zich om de kale plek op de achterkant van hun hoofd en laten hun hoofd vullen met haar. Dat haar wordt vaak gehaald van de rug of borst, wat het een natuurlijk ingreep maakt.

 

Borstoperatie

Er zijn verschillende borstoperaties mogelijk. Vrouwen die al lang onzeker zijn over hun kleine borsten zullen geneigd zijn om voor een borstvergroting te kiezen. Maar omgekeerd zijn er ook veel vrouwen die last hebben van te grote borsten en daardoor rugpijn krijgen. Zij kiezen dan weer voor een borstverkleining. Zijn je borsten door de jaren heen gaan hangen, dan is een borstlift de geschikte ingreep voor jou. 

 

Ooglidcorrectie

Tot slot is een ooglidcorrectie een veel uitgevoerde ingreep, en zeker bij het bovenste ooglid. Vaak schuilt daar echter een medische reden achter. Doordat het vel van het bovenste ooglid erg soepel is en meer en meer gaat hangen, wordt het zicht belemmerd. Door die hangende bovenoogleden krijg je niet alleen last van een slecht zicht, maar ook van hoofdpijn en vermoeidheid. Daarom laten mensen zich om medische redenen aan hun ogen opereren. Is sommige gevallen is een tussenkomst van de ziekteverzekering zelfs mogelijk. De voordelen van een ooglidcorrectie zijn dus vanzelfsprekend: geen ziet terug goed, je hebt opnieuw een stralende blik en geen last meer van hoofdpijn.

 

Lees ook eens: