9x tips hoe je lichtere ogen kunt krijgen

by | Feb 28, 2023 | Beauty

Hoe krijg je lichtere ogen? Dat kan al heel eenvoudig. Witte eyeliner, de juiste tint concealer en een vleugje glinstering zijn slechts enkele voorbeelden van aanpassingen die werken. Hierdoor lijken jouw ogen direct groter en helderder. We geven je 9 gouden tips in dit artikel.

Witte eyeliner

De eenvoudigste manier om ogen groter te maken is met puur witte eyeliner. Breng het aan op je waterlijn en de binnenste hoeken van je ooghoeken voor een helderdere look. Zorg ervoor dat je het een beetje mengt zodat het niet te grimmig lijkt. Als je extra lef hebt, gebruik dan het potlood om een volledige witte cat-eye te creëren.

Kies voor concealer. Gebruik geen poeder of vloeibare foundation rond je ogen. Houd het licht door roodheid en donkere kringen tegen te gaan met een concealer met roze of gele ondertonen.

 

Wenkbrauwen

Geef je wenkbrauwen vorm om lichtere ogen te creeren

Geef je wenkbrauwen vorm. Netjes verzorgde en gebogen wenkbrauwen creëren een flatterende omlijsting. Reinig het gebied boven en onder de wenkbrauwen door verdwaalde haartjes te verwijderen met een pincet. Vul vervolgens de openingen in met een potlood. Werk af door je wenkbrauwen heen en weer te borstelen met een brush voor een gedefinieerde, zuivere vorm.

 

Waterlijn

Verlicht jouw waterlijn. Vermijd het dragen van donkere eyelinerkleuren, zoals zwart of bruin, op jouw waterlijn. Bedek in plaats daarvan de roze of rode huid op je onderste wimperlijn met een lavendelkleurige, groene of bronzen eyeliner. Dit zal je ooggebied lichter en helderder maken zonder dat je ogen er kleiner uitzien.

 

Oogkleur

Grijp naar oogschaduwtinten die contrasteren en je specifieke oogkleur accentueren om ze te laten opvallen. Als je blauwe ogen hebt, kies dan voor warme kleuren zoals;

  • brons,
  • terracottabruin
  • en diepgrijs.

Als je groene ogen hebt, ga dan voor paarse tinten zoals violet en mauve. Als je bruine ogen hebt, gebruik dan neutrale tinten zoals goud, zalm en zilver.

 

Glans geven

Voeg wat glans toe. Het is niet nodig om te overdrijven met de schittering. Breng gewoon je favoriete highlighter of glinsterende oogschaduw aan op de binnenste ooghoeken. Kies een tint die dicht bij je huidskleur ligt. Als je het product alleen op dit gebied gebruikt, worden je ogen geaccentueerd, waardoor ze groter en helderder lijken.

 

Wimpers

Geef jouw wimpers volume voor lichtere ogenHoe krijg je lichtere ogen? Geef jouw wimpers volume. Breng twee lagen Mascara aan op je bovenste en onderste wimpers om ze te verlengen en volume te geven. Als je wimpers recht zijn, kunnen ze een schaduw werpen op het ooggebied. Dus vergeet niet die extra stap te zetten om ze te krullen.

 

Optische middelen

Zelfs als je ogen van de donkerste tinten hebben, kun je altijd cosmetische middelen gebruiken om ze op te fleuren. Deze methode is veel goedkoper dan de andere opties. Er zijn ondoorzichtige lenzen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met donkere ogen. Deze ondoorzichtige lenzen hebben levendige en heldere kleuren.

 

Laser

Een techniek om de oogkleur op een veilige en effectieve manier te veranderen is met een laser op de iris. De laser vermindert de dichtheid van het irispigment, waardoor de oogkleur lichter wordt. De procedure wordt uitgevoerd in verschillende sessies: elke sessie duurt ongeveer 10 minuten voor beide ogen.

 

Op natuurlijke wijze

Biologische honing: Regelmatige consumptie van honing kan jouw oogtint lichter en helderder maken. Vis: Het consumeren van vis kan de kleurkracht van jouw ogen versterken. Afhankelijk van de consumptie kunnen deze veranderingen permanent zijn. Olijfolie: Veel mensen geloven dat het toevoegen van olijfolie aan je dieet de tint van je ogen kan veranderen. Het eten van vlees is zeer effectief in het veranderen van de kleur van de iris in het oog. Mineralen als zink en magnesium hebben hier een hoge invloed op.

 

Hoe kan ik mijn ogen blijvend verlichten?

Keratopigmentatie is een nieuwe procedure die de kleur van het oog permanent verandert door middel van een intracorneale tunnel. Dit gebeurt met een femtoseconde laser die een speciaal pigment oog inbrengt. Hierdoor krijg je lichtere ogen.

 

Welke oogkleur is het aantrekkelijkst?

Het blijkt dat groen de meest populaire lenskleur is, met bruin op een goede tweede plaats. Ondanks dat het de meest voorkomende oogkleur is.

 

Kunnen bruine ogen groen worden?

Als de kleur van een of beide ogen plotseling en aanzienlijk verandert, raadpleeg dan zo snel mogelijk een oogarts. Het is bijzonder gevaarlijk voor de ogen om van bruin naar groen of van blauw naar bruin te veranderen. Grote veranderingen in het pigment van de iris kunnen wijzen op ziekte, zoals: het syndroom van Horner.

 

Welk voedsel maakt je ogen witter?

Je ogen blijven wit dankzij de groenten en fruit die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten. Het eten van noten, samen met andere groene voedingsmiddelen kan de gezondheid van de ogen verbeteren. Je lever wordt ontgift door het fruit en de groenten, waardoor je ogen gezond en schoon blijven.

 

Hoe laat ik mijn bruine ogen lichter lijken?

Ook hebben bruine ogen koelere kleuren nodig om de glans naar voren te brengen waardoor ze er meteen lichter uitzien. Als je ogen lichtbruin zijn, moet je groen en goud gebruiken voor oogmake-up, omdat ze meer licht brengen en de natuurlijke kleur van je ogen benadrukken.

 

Lees ook eens: