Hoe te zwemmen tijdens de menstruatie: leer over de mogelijkheden en geniet!

by | Aug 17, 2022 | Beauty, Zwemmen

Het is belangrijk te onthouden dat veel vrouwen tijdens de menstruatieperiode meer in zichzelf gekeerd zijn, bang om bepaalde activiteiten uit te voeren, maar dit mag geen belemmering zijn om van het zwembad te genieten. Lichaamsbeweging tijdens de menstruatie kan zelfs helpen om het ongemak tijdens deze periode te verminderen. Kun je bijvoorbeeld goed met menstruatie ondergoed zwemmen. En waar moet je op letten? We hebben dit artikel opgesteld met enkele tips en verzorgingsmaatregelen, zodat je kunt genieten van een aangenaam weekend aan het zwembad met jouw vrienden en zelfs van een uitstapje naar het strand. Kijk hier eens naar! We geven eerst een kleine introductie.

Menstruatie maakt deel uit van de voortplantingscyclus van een vrouw. Elke maand maakt de baarmoeder een binnenbekleding, het endometrium genaamd, klaar om het embryo (bevruchte eicel) te ontvangen. Wanneer er geen bevruchting plaatsvindt, wordt dit weefsel afgestoten en begint de menstruatie, die niets anders is dan een afschilfering van het baarmoederslijmvlies.

 

Kan ik zwemmen tijdens mijn menstruatie?

gaan zwemmen met menstruatie ondergoed mogelijkDe grootste zorg van menstruatie zwemmen is het achterlaten van bloedsporen in het zwembad. Maar weet dat het zeker mogelijk is om te zwemmen tijdens je menstruatieperiode zonder risico op lekkage of bewijs dat je door een unieke fase van de maand gaat.

Het is gebruikelijk dat mensen zeggen dat “water de intensiteit van de menstruatie vermindert”, en dit is gedeeltelijk waar. De waterdruk zorgt er namelijk voor dat de bloedstroom tijdelijk wordt onderbroken en dit kan alleen worden veranderd door een plotselinge beweging, zoals bijvoorbeeld hoesten of niezen. Maar zelfs als dit gebeurt, is de hoeveelheid vrijgekomen bloed gering en zal deze waarschijnlijk door het water worden verdund.

 

En als het tijd is om uit het zwembad te komen, wat doe ik dan?

Deze vraag is echt een zorg, die veel mensen die menstrueren in onzekerheid laat. Hiervoor is het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven de beste oplossing. Enkele voorbeelden zijn:

Het is goed om te onthouden dat zwemmen tijdens de menstruatie de krampen kan verlichten en je beter kan laten voelen. Dus, blijf lezen en zie de alternatieven die wij hebben gebracht om je veilig te maken in deze tijden. Zwemmen met een inlegkruisje is geen goed idee.

 

Wat zijn de veilige en effectieve opties voor menstruatie zwemmen?

Zoals vermeld in de vorige onderwerpen, zijn er een paar mogelijkheden om bloedlekken te voorkomen wanneer je in het water bent. Dus, voor jouw comfort, wat dacht je van de onderstaande mogelijkheden? Dit zijn onmisbare artikelen voor vrouwen die niet opgeven van de zomer te genieten, zelfs niet tijdens hun menstruatieperiode. Bekijk ze eens:

 

Absorberende badpakken en bikini’s

Het zwempak en de absorberende bikini zijn ongetwijfeld de beste opties van menstruatie ondergoed zwemmen. Met deze stukken bent je klaar om zonder zorgen van de zee of het zwembad te genieten!

Het absorberende ondergoed werd speciaal ontwikkeld om in contact met water te worden gebruikt. De modellen zijn niet alleen supercomfortabel, maar ook veilig dankzij de technologie die een hoge absorptie garandeert.

De absorberende badpak- en bikini modellen zijn gemaakt van hypoallergene en antibacteriële stof, ideaal voor wie last heeft van huidirritaties en nare geurtjes. Zie je hoe makkelijk het is? Trek gewoon je absorberende kleren aan en ga plezier maken, zonder angst voor lekken!

 

Menstruatiecup

Tegenwoordig is de menstruatiecup zeer succesvol bij zwemmenTegenwoordig is de menstruatiecup zeer succesvol door zijn praktische nut! Als je op zoek bent naar een doeltreffende methode die je in het water kunt gebruiken en die zich aan verschillende menstruatiestromen aanpast, is de menstruatiecup de ideale optie. De menstruatiecup is gemaakt van buigzaam materiaal en kan tot 10 uur achter elkaar worden gebruikt.

De menstruatiecup zorgt niet alleen voor meer vrijheid, ook onder water, maar is herbruikbaar, wat een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact garandeert. De tip is om de menstruatiecup goed aan te brengen, zodat je lange uren van comfort en bescherming kunt garanderen.

 

Wanneer moet ik zwemmen tijdens de menstruatie vermijden?

Er is geen regel die je verbiedt te zwemmen tijdens de menstruatie, behalve dat je aan jouw eigen comfort moet denken! Dus, geniet van het moment zonder je zorgen te maken over het ongemak van de menstruatie, wees vrij en stel geen grenzen vanwege een natuurlijk vrouwelijk proces.

Nu je weet dat er doeltreffende producten bestaan om het ons tijdens de menstruatiecyclus comfortabeler te maken, wat dacht je ervan om van het water te genieten zonder bang te zijn gelukkig te zijn?

 

Women health photo created by freepik - www.freepik.com
Sanitary pad photo created by atlascompany - www.freepik.com