Een van de meest gebruikte make-up producten is foundation. Je gebruikt het om de huid te egaliseren, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld oneffenheden of roodheid hebt in jouw gezicht. Door een dun laagje foundation op te smeren, zal je de meeste vlekjes niet of nauwelijks meer zien en creëer je een mooie egale huid. Welk soort foundation geschikt is verschilt per persoon. Zo hebben mensen met een vette huid en ander type foundation nodig dan mensen met een hele droge huid. Ook de substantie kan verschillen, je gebruikt het bijvoorbeeld als poeder, vloeibare crème of in de vorm van een foundation stick. In dit artikel leggen we de voordelen van zelf foundation maken uit en geven we je een aantal recepten om het zelf te maken.
Foundation aanbrengen op de huid
Het aanbrengen van foundation kan je het beste doen op de volgende manier:
- Breng het aan op een laag primer. Dit make-up product zorgt voor bescherming van de huid en daarnaast kan het beter hechten aan primer. Hierdoor zal het langer blijven zitten en geen vlekken geven.
- Vervolgens heb je de keuze of je foundation aan wilt brengen met jouw vingers of met een kwast. Wat het fijnste werkt is erg persoonlijk, al kan het uiteindelijke resultaat verschillen. Voor een goede dekking kies je voor een speciale make-up kwast en als je een subtiele look wilt creëren kan je het aanbrengen met jouw vingers.
- Tot slot raden visagisten aan het aan te brengen van binnen naar buiten. Aan de zijkanten van jouw gezicht heb je vaak minder nodig dan aan de binnenkant. Daarnaast is het altijd belangrijk om goed te blenden voor een optimaal resultaat.
De voordelen van je eigen foundation
Heb jij al veel verschillende foundations uit de winkel uitgeprobeerd maar is er geen een waar je 100% tevreden over bent? Dan kan je ervoor kiezen om zelf foundation te maken. Het grootste voordeel hiervan is dat je kan kiezen voor uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waar niet altijd voor wordt gekozen door grote cosmetica merken. Deze bevatten nog wel eens schadelijke ingrediënten, wat je het liefst wilt vermijden. Vooral als jij een gevoelige huid hebt is dit erg fijn en zal je hier geen last van ondervinden. Zelf foundation maken is makkelijk en hoeft niet duur te zijn. Nog een bijkomend voordeel: je past gemakkelijk zelf het dekkingsniveau en de tint aan.
Foundation recept voor de droge huid
Het mengsel in het recept voor foundation voor de droge huid bevat ingrediënten met een hydraterende werking. Dit maakt het geschikt voor mensen met droge huidtypes. Volg de volgende stappen om een natuurlijke foundation te maken:
- Gebruik een theelepel mineraal make-up poeder, een halve theelepel jojoba-olie en een halve theelepel karitéboter en meng dit in een pan. Je dient dit geheel au bain-marie te verwarmen.
- Verwarm het mengsel voorzichtig en laat het niet aanbranden door af en toe te roeren. Als de karitéboter is gesmolten kan de pan van het vuur af.
- Vervolgens is het belangrijk om goed te roeren in het mengsel. Gebruik een schoon en luchtdicht bakje om het in de bewaren. Laat de deksel naast het potje liggen tot de het goedje is afgekoeld.
Foundation recept met gebruik van poeder foundation
Voor dit recept heb je een bakje nodig waar je verschillende producten in gaat mengen. Gebruik kleine hoeveelheden tot je de goede verhouding van de verschillende ingrediënten hebt gevonden.
- Gebruik een beetje poederfoundation en meng dit met vocht inbrengende crème. Er dient evenveel poeder als crème in het bakje gedaan te worden. Het is belangrijk om hiervoor een crème te gebruiken die geschikt is voor jouw gezicht. Tevens is het een voordeel als de vocht inbrengende crème een spf bevat.
- Pak een kleine vork uit de keukenla en meng de ingrediënten tot er een gladde structuur ontstaat. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten.
- Vervolgens is het tijd om het te testen. Je kan hiervoor het beste jouw kaaklijn of pols gebruiken. Voor een lichtere dekking voeg je nog wat crème toe, terwijl je door het toevoegen van meer poeder de dekking juist intenser maakt.
We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad!