Zwemmen met mascara? Tips waar je op moet letten

by | Aug 18, 2022 | Beauty, Zwemmen

Mascara is één van de meest populaire en meest gebruikte make-upproducten die er zijn. Het wordt gebruikt om de wimpers er donkerder, voller en langer uit te laten zien. Veel mensen dragen mascara op een dagelijkse basis. Dus ook tijdens vrijwel alle activiteiten die ze ondernemen. Hierbij is er helaas één probleem: de meeste mascara’s gaan wanneer ze in contact komen met water uitlopen en vlekken. Dit is bijvoorbeeld vervelend tijdens het sporten of een regenbui, maar natuurlijk vooral wanneer je gaat zwemmen. Kun je met mascara op eigenlijk wel zwemmen? Op die vraag geven wij antwoord in dit artikel. Ook geven we je een aantal tips voor de beste waterproof mascara voor het zwemmen.

 

Mag je zwemmen met mascara?

Hoewel mascara één van de meest populaire make-upproducten is, zit er ook een nadeel aan. Mascara kan namelijk in de meeste gevallen slecht tegen water. We kennen het allemaal wel: nadat je thuiskomt van een fietsritje in de regen, is je mascara uitgelopen tot op je kin. Hetzelfde gebeurt natuurlijk wanneer je gaat zwemmen. Daar zit niemand op te wachten.

Nu kun je er voor kiezen om tijdens het zwemmen gewoon geen mascara te dragen, maar dit is niet altijd ideaal. Mascara kan namelijk net even zorgen voor dat extra stukje zelfverzekerdheid. Ook kun je proberen zo min mogelijk met je gezicht in het water te gaan, maar dat doet af aan het plezier dat je hebt tijdens het zwemmen. Je wilt immers niet de hele tijd bezig zijn met hoe je make-up eruit ziet, terwijl je juist even lekker wilt ontspannen. Gelukkig is er een oplossing voor al deze problemen, namelijk: waterproof mascara. Dit is mascara die speciaal geformuleerd is om niet te gaan vlekken of uitlopen wanneer het in contact komt met water. Je kunt hem aan het einde van de dag wel gewoon verwijderen, met een make-upremover op oliebasis. Er zijn een hoop verschillende opties, net als bij reguliere mascara.

 

Waar moet je op letten als je gaat zwemmen met mascara?

Wanneer je met mascara gaat zwemmen, moet je er dus op letten dat de mascara die je gebruikt waterproof is. Deze mascara’s claimen tegen water te kunnen, en dus perfect op hun plek te blijven zitten wanneer je ermee gaat zwemmen. Helaas is niet iedere mascara die zegt waterproof te zijn ook echt helemaal waterproof. Er zijn veel waterproof mascara’s die eigenlijk helemaal niet zo goed blijven zitten wanneer je wimpers nat worden. Wanneer je een waterproof mascara wil aanschaffen, is het dus belangrijk dat je eerst reviews opzoekt, waarin je leest of de mascara daadwerkelijk blijft zitten. Ook YouTube tutorials kunnen hierbij handig zijn.

Daarnaast moet je er natuurlijk op letten of de waterproof mascara ook echt het effect geeft waar jij naar op zoek bent in een mascara. Dat een mascara waterproof is, betekent namelijk niet dat je hoeft in te leveren op hoe je wimpers eruit zien. Heb je al een favoriete mascara? Kijk dan eerst of deze ook in een waterproof variant verkrijgbaar is. Dit is bij veel mascara’s namelijk wel het geval.

Lees ook eens over nieuwe tattoo en zwemmen.

 

Tips als je gaat zwemmen met mascara

Tips als je gaat zwemmen met mascaraMet mascara op zwemmen is dus zeker mogelijk, maar hou rekening met de volgende tips:

  • Gebruik een waterproof mascara. Deze is speciaal geformuleerd om goed te blijven zitten wanneer hij in contact komt met water. Wanneer je deze draagt hoef je je dus geen zorgen te maken dat je mascara straks over je wangen loopt!
  • Zoek reviews op over verschillende waterproof mascara’s. Niet alle waterproof mascara’s zijn namelijk ook echt waterproof. Op sites die de mascara’s verkopen staan ook vaak reviews van mensen die deze gebruikt hebben. Daarnaast zijn YouTube tutorials hiervoor een handige bron van informatie.
  • Wil je een waterproof mascara kopen waarvan je zeker weet dat hij goed is? Kijk dan eens naar de zeven beste waterproof mascara’s voor het zwemmen op deze lijst. Staat hier niks bij voor jou? Dan vind je er hier nog eens drie.
  • Wanneer je aan het einde van de dag je waterproof mascara er weer af wil halen, zul je waarschijnlijk merken dat je harder moet boenen dan normaal. Let er voor je je wimpers beschadigd door te hard te wrijven op dat je een make-upremover op oliebasis gebruikt. Waterproof mascara’s zijn namelijk zelf ook geformuleerd op oliebasis, wat er dus voor zorgt dat ze er niet af gaan wanneer ze in contact komen met water.

 

Eyelashes photo created by javi_indy - www.freepik.com