Skincare voor je gezicht: do’s and dont’s

by | May 8, 2022 | Beauty

Net als je handen is je gezicht meestal onbedekt, waardoor jouw gezichtshuid blootgesteld is aan tal van invloeden van buitenaf zoals vuil, stof en UV-straling. Daaraan voegen we zelf ook de nodige substanties toe door het gebruik van bijvoorbeeld make-up. Dat maakt gezichtsverzorging extra belangrijk. Hoe? Hieronder een aantal do’s and dont’s.

Do: dagelijks reinigen
Om je huid gezond te houden is het belangrijk je gezicht op dagelijkse basis schoon te maken. Doe dit ’s ochtends en ’s avonds. Ook als je geen make-up gebruikt. Gedurende dag blijft er allemaal onzichtbaar vuil achter op je huid. Gebruik een gezichtsreiniger die zacht voor je gezicht is. Zo zijn er bijvoorbeeld ook producten waaraan alcohol toegevoegd is. Deze zorgen wel voor een gereinigde huid maar kunnen ook irritaties veroorzaken en een droge huid opleveren.

Don’t: was je gezicht niet met heet water
Wanneer je jouw gezicht wast, doe dit dan het liefst met lauwwarm water. Is het water heet, dan kun je wel eens veel meer weg wassen dan de bedoeling is. Zoals bijvoorbeeld de natuurlijke oliën die jouw huid juist beschermen. Bovendien kan wassen met heet water resulteren in een droge huid.

Do: gebruik producten met SPF
Het zonnetje op je gezicht is lekker maar zorgt ook voor huidveroudering. Gebruik daarom een product met SPF om zo je huid goed te beschermen. Denk niet alleen aan een zonnebrand als je naar het strand gaat, maar juist ook aan een fijne dagcrème die je dagelijks kunt gebruiken. Er zijn zelfs BB creams en foundations met SPF, zoals bijvoorbeeld Radiant Lift Foundation van Max Factor

Don’t: gezicht scrubben met je bodyscrub
Een scrubje mag natuurlijk niet in je skincare ritueel ontbreken. Want hiermee verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de groei van nieuwe huidcellen. Daarbij voelt je huid naderhand zijdezacht aan. Zorg er alleen wel voor dat je een scrubproduct gebruikt dat speciaal voor de gezichtshuid is. De textuur hiervan is namelijk fijner dan die van een lichaamsscrub.

Do: pas je producten aan op je huidtype
Je huid kan van nature droger of juist wat vetter zijn. En misschien is jouw huid wel een combinatie van beide, bijvoorbeeld wanneer je wangen vrij droog zijn maar je t-zone juist vettig is. Er zijn gezichtsproducten die precies aansluiten bij de vette, de droge of de gecombineerde huid. Voor de best passende verzorging van jouw huid is het dus goed om je eens te verdiepen in je huidtype.