De voordelen van zelf je eigen nachtcrème maken + recept

by | Nov 11, 2022 | Beauty, Zelf maken

Maak je eigen nachtcrème

Ben je opzoek naar een toffe activiteit waar je naast het hebben van plezier ook echt baat bij zal hebben? Maak dan een keer je eigen nachtcrème. Een zelfgemaakte nachtcrème is niet alleen ontzettend goed voor jouw huid, maar je hebt zo ook een goede grip op de ingrediënten die je erin verwerkt. Zo kom je niet voor rare verassingen te staan en kun je een nachtcrème ontwikkelen die volledig aangepast is op de behoeften van jouw huid. We zullen een recept voor de ultieme nachtcrème met jou delen. Deze nachtcrème is vochtinbrengend, bindweefsel verstevigend en laat jouw huid stralen als nooit van te voren. Ook werkt deze nachtcrème als een anti-aging nachtcrème. Hierdoor blijft je huid lang soepel en er gezond uitzien.

 

Recept voor de ultieme nachtcrème

Ingrediënten voor je eigen nachtcrèmeOm een heerlijke nachtcrème te maken is het belangrijk dat we eerst de basis bepalen. Wil je een heel vloeibare zelfgemaakte nachtcrème, dan kun je water als basis gebruiken. Omdat wij in dit artikel gaan voor de ultieme nachtcrème, eentje die aan alle wensen voldoet zoals anti-aging en hydratatie, kiezen wij voor een vettere nachtcrème. Ons basisproduct zal daarom kokosolie zijn. Kokosolie is wat dikker, smeert goed uit en is zeer voedend voor de huid. Ook maak je een eigen lijnzaadgel. De lijnzaadgel en de kokosolie vormen de twee hoofd componenten van jouw zelfgemaakte nachtcrème.

Ingrediënten voor je eigen nachtcrème

  • 700 ml water
  • 150 gram lijnzaad
  • 50 gram kokosolie
  • 10 druppels tea tree olie
  • 5 druppels eucalyptus
  • 5 druppels lavendel

 

Aan de slag

Maak eerst je lijnzaadgel. Dit doe je door de lijnzaad aan een pannetje met kokend water toe te voegen. Blijven roeren tot het een dikke substantie vormt. Eenmaal klaar, haal je pan van het vuur en giet de gel over in een kom en laat het afkoelen. Eenmaal afgekoeld is het belangrijk dat je de stukjes lijnzaad scheid van de gel. Doe de substantie in de een theedoek en knijp alle gel eruit. Komt de lijnzaad er niet uit voeg dan wat kokend water toe. Herhaal dit proces tot je alle gel eruit hebt gekregen. Aan deze gel voeg je de overige producten toe. Eerst de kokosolie en daarna de olie. Nu is je nachtcrème klaar. Ben je niet tevreden over de substantie kun je twee dingen doen. Is die te dik? Voeg dan een klein beetje water doe. Is de substantie juist te dun, voeg dan wat meer kokosolie toe.

 

De voordelen van je eigen nachtcrème maken

Er zijn verschillende voordelen aan het maken van je eigen nachtcrème. Het grootste voordeel hebben we hierboven ook al kort benoemd. Je zult niet voor verassingen komen te staan wanneer het aankomt op de ingrediënten die in jouw crème verwerkt zijn. Met reguliere crèmes kun je altijd tegen ingrediënten aanlopen die niet heel bevorderlijk zijn voor de conditie van jouw huid. Helaas moeten deze ingrediënten er wel in verwerkt worden omdat dit in veel gevallen de houdbaarheid van jouw product waarborgt. Bij jouw eigen gemaakte nachtcrème voeg je dit soort ingrediënten niet toe. Een klein nadeel is dat de houdbaarheid hierdoor wel minder lang is. Je kunt een eigen gemaakte nachtcrème maximaal 2 weken in de koelkast bewaren. Voordeel is wel dat het ontzettend vers is.

Je kiest zelf je ingrediënten uit en je bepaald zelf wat je uiteindelijk op je huid smeert. Je hebt zelf overal de controle over. Van de ingrediënten tot de verpakking. Jij beslist.

 

Tips: zelf nachtcrème maken

Etherische oliën zijn heel goed voor je huid. Je hebt veel verschillende oliën en elke heeft een eigen werking op je huid. Wij hebben voor ons recept 3 oliën uitgekozen die een fijne voedende en verzorgende werking hebben. Voel je vrij om jouw favoriete oliën aan dit recept toe te voegen.

Als je crème klaar is, bewaar deze dan in de koelkast in een goed afgesloten container. Het is belangrijk dat je jouw crème cool bewaard. Hou er ook rekening mee dat je de crème maximaal 2 weken kunt bewaren. De eerste week kun je de crème probleemloos gebruiken. Hierna is het verstandig om de crème elke keer eerst goed te ruiken voordat je deze gebruikt. Soms kun je er net iets minder lang mee doen, check dit dus eerst even. Als de crème wat zuurder begint te ruiken is het verstandig om de crème niet meer op je huid te smeren.

 

Lees ook eens: