Deze vitamines zijn goed voor je haar

by | Dec 16, 2022 | Beauty, Haar

Stralend, glanzend en gezond haar, iedere vrouw droomt er van. We besteden er dan ook dagelijks best veel tijd aan om dit voor elkaar te krijgen. We gebruiken een goede shampoo, werken af met een hoogwaardige conditioner en borstelen alsof ons leven er van af hangt. Toch zijn er zo van die momenten dat je haar er maar niet wil uitzien zoals het hoort. Het ziet er dof en ongezond uit en dat kan een hele aanslag op je zelfvertrouwen betekenen. Die mooie haarbos waar je eens zo trots op was, probeer je al sneller te verbergen door bijvoorbeeld je haar in een staart te binden. Heel jammer, want er zijn echt wel middelen te vinden die je haar terug die gezonde look geven. Vitamine B3 en biotine bijvoorbeeld mogen niet ontbreken als we het hebben over gezond haar. Je leest er hier alles over.

 

Zo krijg je terug dat mooi en gezond haar

Vitamine B3

Vitamine B3, ook wel gekend als niacine, is een erg belangrijke stof om de gezondheid van je haar te bevorderen. Het zorgt er namelijk voor dat de hoofdhuid voldoende gevoed wordt en zorgt voor voldoende haargroei. Door het verwijden van de bloedvaten helpt vitamine B3 voor een voldoende aanvoer van voedingsstoffen naar de haarzakjes.
Heb je nood aan een extra dosis vitamine B3 dan kun je extra volkoren graanproducten, zaden, noten, avocado en groenten aan je maaltijden toevoegen. Slaag je er op die manier niet in om een voldoende hoeveelheid binnen te krijgen, dan kun je vitamine B3 als supplement bij nemen.

Biotine

Een tekort aan biotine, ook wel vitamine B8 genoemd, zorgt voor haaruitval; iets wat je als vrouw natuurlijk onder alle omstandigheden wil kunnen vermijden. Niet alleen zal biotine de haargroei bevorderen, het levert ook een positieve bijdrage aan de textuur, de glans en de veerkracht van het haar. Neem al die zaken samen en je komt er vanzelf op uit dat biotine onmisbaar is voor stralend en gezond haar.
Wil je de hoeveelheid biotine die je inneemt verhogen, dan kun je maar beter eieren, noten, lever en melk aan je voeding toevoegen. Een teveel aan biotine zal je geen schadelijke gevolgen opleveren, een tekort helaas wel. Biotine is ook als supplement verkrijgbaar en is een van de meest gebruikte producten voor gezond haar.

 

Nog enkele handige tips voor glanzend, gezond en mooi haar

Een leuke tip die we je nog kunnen meegeven voor gezond haar is jezelf regelmatig verwennen met een deugddoende hoofdhuid massage. Dit stimuleert de bloedsomloop en daardoor ook de haargroei. Een goede reden om je partner aan het werk te zetten dus, het is voor de goede zaak.
Hoe graag we ons haar ook perfect hebben, overmatig gebruik van hete haardrogers en stijltangen zijn niet het beste idee als je je haar gezond wil houden.
Een laatste en ook heel leuke tip is regelmatig naar de kapper gaan. Door de dode puntjes weg te knippen, kun je vermijden dat je haar verder en hogerop beschadigd raakt. Je hebt die kappersbeurt en dat momentje voor jezelf dus echt wel nodig, het is niet alleen pure luxe.

 

 

Lees ook eens: