Zo kies je een leuke back to school outfit

by | Jul 18, 2023 | Beauty

De zomervakantie is al even bezig en dat is heerlijk. Misschien zijn jouw kids al op zomerkampen geweest, of staat er nog een familievakantie op de agenda. Hoewel veel kinderen er nu misschien nog niet aan willen denken, komt september dus ook weer dichter bij en staat het nieuwe schooljaar weer voor de deur. Die eerste schooldag is voor velen een spannende dag. Kinderen krijgen een nieuwe juf of meester en komen in een nieuwe klas terecht. Om de eerste schooldag toch een beetje aangenamer te maken, is het fijn om op voorhand alvast een leuke outfit uit te kiezen. Zo kunnen je kids stralend terug naar school!

Mooi en comfortabel

Op de eerste schooldag is het belangrijk dat je kinderen iets aantrekken dat ze zelf leuk vinden en waar ze zich comfortabel in voelen. Je kids zullen sowieso al wat stress hebben, dus forceer ze vooral niet om kleren aan te doen die ze zelf niet leuk vinden of waar ze zich onzeker in voelen. Het is leuk om je kinderen tegen het einde van de schoolvakantie mee te nemen naar een shoppingcenter of een outlet in Woluwe, zodat ze zelf een leuke trui of broek kunnen kiezen voor de eerste schooldag.

Een leuke boekentas

Op school zullen je kinderen weer veel kaftjes en schriften krijgen die ze regelmatig mee naar huis zullen moeten nemen om huiswerk te maken. Natuurlijk moet er ook elke dag een koek, drinkbus en brooddoos mee naar school. Voor al die dingen hebben de kids een boekentas nodig. Vroeger waren die vaak saai en neutraal, maar vandaag bestaan er wel honderden verschillende boekentassen in allemaal leuke kleuren en stijlen. Ook bij Cameleon kun je heel leuke boekentassen kopen. Let er wel op dat een boekentas in eerste instantie vooral praktisch moet zijn. Dat wil zeggen dat ze groot genoeg moet zijn en dat je kind het goed op zijn of haar rug kan dragen.

Schoenen zijn belangrijk

Om een back to school outfit helemaal af te maken, zijn er ook mooie schoenen nodig. Voor kindjes zijn een leuke sneaker of sandalen altijd een schot in de roos. Let er vooral op dat kinderen in de lagere school ook nog heel wat spelen en ravotten, dus schoenen moeten tegen een stootje kunnen.

Voorzie alles van labels

Tot slot is het verstandig om de jassen, sjaals, boekentassen en dergelijke van je kinderen, van een naamlabel te voorzien. Wanneer ze hun spullen dan eens op school laten rondslingeren, kunnen ze deze makkelijker terug vinden en vermijd je dat andere kinderen ze per ongeluk mee naar huis nemen.