Zo gebruik je leave in conditioner

by | Mar 24, 2021 | Beauty

Voor het optimaal verzorgen van natuurlijke krullen is het gebruiken van een goede leave in conditioner cruciaal. Een conditioner zorgt voor een goede verzorging van je haar en de hoofdhuid. Afhankelijk van welke leave in conditioner je koopt, heeft dit product een hydraterende, ontwarrende, glad maken, het voeden van het haar van binnenuit, voorbereiden op stylen, herstellende werking. Een enorme lijst met krachtige werkingen die een goede leave in conditioner kan hebben.

Bij het kopen van een leave in conditioner is het belangrijk om eerst te bepalen waar jouw haar nu het meeste behoefde aan heeft. Wel of geen proteïne is daarin belangrijk om te weten.

Een leave in conditioner met – en zonder proteïne

Voor een bos gezonde krullen is een goede verzorging routine erg belangrijk. Eén van de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je producten gaat aanschaffen is: waar hebben mijn krullen behoefte aan. Is het juist goed om producten met proteïne te gebruiken? Of is het beter een leave in conditioner te gebruiken zonder proteïne.

Om die vragen te kunnen beantwoorden kun je een paar testjes doen om de elasticiteit van je krullen te bepalen. Zijn je krullen erg elastisch? Dan bevatten je krullen teveel vocht en hydratatie. Om de balans te herstellen kun je het beste producten met proteïne gebruiken.

Krullen met teveel proteïne zijn breekbar en rekt haast niet mee. Dit kun je herstellen door verzorgingsproducten te kiezen zonder proteïne. Na verloop van tijd kun je de elasticiteit van je krullen opnieuw testen om te bepalen welke producten je het beste kunt gebruiken.

Zo gebruik je een leave in conditioner

Naast het kiezen van de juiste verzorgingsproducten is het juist gebruiken van die verzorgingsproducten ook cruciaal. Door een leave in conditioner op de juiste manier te gebruiken behaal je een optimaal resultaat!

Het woord leave in geeft voor het grootste deel al aan hoe je een leave in conditioner moet gebruiken. Je laat namelijk de conditioner achter in je haar, zonder deze uit te spoelen. Op deze manier profiteer je optimaal van de hydraterende – en verzorgende werking van een leave in conditioner.