Nieuwe rage in haarverzorging: shampoo bars

by | May 4, 2022 | Beauty, Haar

Voor het wassen van de haren worden normaal gesproken vloeibare producten gebruikt. Je doet daarvan een beetje op je handen en masseert het haar in totdat er een lekker schuim ontstaat. Nadat de shampoo is ingetrokken wordt het uitgespoeld en is je haar schoon. Een nadeel van veel vloeibare soorten shampoo is, dat ze milieuonvriendelijke materialen bevatten. Bij shampoo bars is dat niet het geval. Dat zijn producten die vrijwel geheel uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Daarbij moet je denken aan palmolie, natrium, shea boter, palmpitolie, olijfolie, glycerine en water. Afhankelijk van de soort shampoo zijn er nog andere stoffen toegevoegd.

Stuk zeep

Een shampoo bar is in feite niets anders dan een vast stuk shampoo. Het lijkt sterk op een stuk zeep. In het gebruik is zo’n bar een stuk voordeliger dan een flacon met shampoo, want je kunt hem circa 80 keer gebruiken om je haren te wassen. Als je zo’n bar voor het eerst gebruikt is dat wel even wennen, want het haar wassen gaat een beetje anders dan met een vloeibare shampoo. Als eerste maak je je handen nat. Daarna pak je de shampoo bar en die ga je tussen je handen rollen totdat er schuim ontstaat. Dat schuim wordt op het haar gedaan en vervolgens ingemasseerd. Daarna worden de haren uitgespoeld. De bar wordt op een droge plek bewaard tot de volgende wasbeurt.

Verschillende soorten haar

Bij een shampoo bar is het net als bij gewone shampoos afhankelijk van je haar soort welke bar je het beste kunt gebruiken. Voor mensen met een gevoelige huid wordt aanbevolen een bar te gebruiken met jasmijn olie. Shampoo die de haren moet verstevigen moet honing bevatten. Mensen met een pluizige haardos kunnen hun toevlucht zoeken bij een shampoo bar tegen droog haar, bijvoorbeeld met toevoegingen als gember of munt. Je zal zien dat deze bars hun werk even goed doen als vloeibare shampoos.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een shampoo bar is, dat je haren er beter uit gaan zien, omdat er vrijwel alleen maar natuurlijke producten worden gebruikt. Dat betekent dat je geen conditioner meer nodig hebt. De voedingsstoffen uit de bar zijn voldoende. Alleen als je heel droog of pluizig haar hebt kan een conditioner wat extra ondersteuning bieden. In navolging van de shampoos bestaan er ook conditioner bars. Door deze producten te gebruiken ben je zonder al te veel moeite goed met het milieu bezig. Want als je je haren verzorgt met shampoo bars komt er minder plastic bij het afval.

 

Tip: Helemaalshea.nl