Diverse manieren om je tanden te bleken

by | Mar 17, 2022 | Beauty

Je zit gezellig met je gezin tv te kijken en bent stuk voor stuk de acteurs en actrices aan het observeren. Je ziet dat ze allemaal prachtig witte tanden hebben. Dit zijn niet gewoon de goede genen. Ze gebruiken namelijk waarschijnlijk allemaal een methode om hun tanden te bleken. Zo zijn er verschillende methodes voor het witter maken van tanden die in dit artikel worden uitgelegd.

Thuis tanden bleken

Er zijn meerdere middelen die je bij de drogist kunt aanschaffen voor het bleken van je tanden. Met deze middelen kun je je tanden witter maken thuis. Let wel altijd goed op welke middelen je koopt, want niet elk product is betrouwbaar. Er zijn producten die op de korte termijn je tanden bleachen, maar op de lange termijn je tanden alleen maar beschadigen. Als het aankomt op bleekproducten is het niet altijd het beste om de goedkoopste optie te kiezen. Vaak bevatten goedkopere producten lagere concentraties van het middel dat je tanden witter maakt, waardoor het minder werkzaam is.

Tanden bleken bij de tandarts

Je kunt je tanden ook laten bleken bij de tandarts. Dit is wel prijziger dan thuis bleken, maar beter voor je gebit. De tandarts houdt je tanden en tandvlees tegelijkertijd onder controle. De tandarts heeft verschillende methodes om je tanden te bleken. 

Bleekgel 

Een van de methodes die de tandarts kan gebruiken om je tanden te bleken, is het aanbrengen van bleekgel. Nadat de tandarts deze gel op je tanden heeft aangebracht, moet deze een tijdje intrekken. Om dit proces te versnellen, zal de tandarts een laserlamp voor je tanden houden. 

Gipsafdruk

Een andere manier om je tanden te bleken is door een gipsafdruk te maken van je tanden. Met deze gipsafdruk wordt een passende kunststoflepel gemaakt die je thuis kunt gebruiken. Thuis vul je de lepel met bleekgel en houdt je deze een aantal uur in je mond. Na verloop van 1 tot 4 weken zal het resultaat zichtbaar zijn. Met deze methode heb je het vertrouwde gevoel van de tandarts en het gemak van thuis bleken. 

Van binnenuit bleken

Het kan zijn dat je tanden van binnenuit gaan verkleuren nadat je bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling hebt gehad. De tandarts kan dit verhelpen door de tand van binnenuit te bleken. De tandarts plaatst in deze tand dan een pap met bleekmiddel en sluit de tand af met een tijdelijke vulling. Na een tijdje zal de tand langzaam witter kleuren. Uiteindelijk wordt de tijdelijke vulling vervangen voor een definitieve vulling. 

Zo zijn er verschillende opties om je tanden te bleken. Je kan kiezen voor gemak en het zelf thuis doen of je kan kiezen voor vertrouwd en het door een tandarts laten uitvoeren