Mag ik zwemmen met wimperextensions en waar moet ik op letten?

by | Aug 22, 2022 | Beauty, Zwemmen

Wimperextensions: het is een populaire methode om je eigen wimpers in één keer langer te laten lijken, en steeds meer vrouwen kiezen er dan ook voor. Als je net wimperextensions hebt laten zetten, of van plan bent dat te doen, dan vraag je je misschien af of je met bepaalde dingen rekening moet houden. Hoe dan ook is een plaatsen van extensions niet zo’n grote ingreep, maar toch is het beter om wat meer onderzoek te doen naar de gevolgen ervan en andere belangrijke zaken. Zo vragen veel mensen zich af: kan je zwemmen met wimperextensions? Hieronder krijg je een duidelijk antwoord op deze en meer vragen!

 

Kan je zwemmen met wimperextensions?

Wimperextensions zijn een soort van synthetische wimpers die op je eigen wimpers geplaatst worden, waardoor deze langer lijken. Veel meisjes en vrouwen kiezen ervoor om extensions te laten plaatsen, en het is dan ook een ware beauty trend geworden. De vraag is: mag je eigenlijk zwemmen als je wimperextensions hebt? Het antwoord daarop is: best niet.

Waarom? Omdat het bevestigen van dergelijke extensions een delicate zaak is, en de kans dat ze loskomen is dan ook relatief groot. Dit heeft te maken met het feit dat wimperextensions door middel van een soort lijn vastgemaakt worden. Deze moet lang genoeg kunnen drogen, zodat de extensies zelf stevig vast zitten.

En dat maakt zwemmen met wimperextensions geen goed idee, althans niet meteen: door contact met vocht komt de lijm los, waardoor je je extensions sneller verliest. Eigenlijk geldt dit niet enkel voor zwemmen, maar ook bijvoorbeeld voor:

  • Douchen
  • Wassen
  • Huilen

Als je wimperextensions hebt laten plaatsen, dan doe je er goed aan om minstens een halve dag lang geen vocht in of bij je ogen te laten komen. Daarna mag het natuurlijk wel weer, maar dan nog is het aangeraden om op te passen tijdens het zwemmen!

 

Waar moet je op letten als je gaat zwemmen met wimperextensions?

Waar moet je op letten als je gaat zwemmen met wimperextensionsZoals reeds gezegd is het bij wimperextensiosn vooral belangrijk dat je lang genoeg wacht voor je weer in contact komt met water. Hieronder nog enkele handige tips om de duurzaamheid en stevigheid van je wimperextensions te verbeteren, zodat je sneller weer kunt zwemmen:

 

1. Onderhoud de extensions dagelijks

Ten eerste is het een goed idee om je extensions elke dag te onderhouden. In veel gevallen is dankzij extensions geen mascara of eyeliner meer nodig, aangezien de wimpers zelf dicht, dik en vol genoeg zijn.

Wel kan het gebeuren dat die extensions tijdens het slapen wat in de war geraken, en daarom moet je ze regelmatig borstelen met een mascaraborstel. Hetzelfde kan voorkomen als je regelmatig in de wind staat. Gebruik trouwens altijd een droge borstel, zodat de lijm van de extensions niet nat wordt!

 

2. Extensions kunnen irriteren

Vervolgens is het belangrijk om te onthouden dat bepaalde extensions een allergische reactie kunnen veroorzaken. Dit heeft dan vooral te maken met de lijm die men gebruikt. Het resultaat is dat je ogen tranen en zelfs rood worden.

Wil je een dergelijk probleem vermijden? Doe dan even een allergietest met de lijm. Zo voorkom je dat je ogen reageren, en kan je ook sneller weer zwemmen!

 

3. Vermijd make-up met olie

Ten slotte is het een goed idee om make-up producten waar olie in zit te vermijden. Controleer dus altijd al je make-up: van mascara tot oogschaduw, oog crème, make-up removers en meer. Vervang de producten waar wél olie in zit met alternatieven op basis van water om problemen te voorkomen en sneller weer het water in te kunnen!

 

Tips als je gaat zwemmen met wimperextensions

zwemmen met wimperextensions, kan, maar dan is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Hieronder nog een paar goede tips om problemen te voorkomen en toch snel naar hartenlust te kunnen zwemmen:

 

1. Laat je extensions ‘s avonds plaatsen

Een van de beste manieren om snel weer te kunnen zwemmen na het plaatsen van wimperextensions is door dit op het juiste moment te doen. Zo kan je ‘s avonds een bezoek inplannen, waardoor je dan de dag erna in de voormiddag weer zonder zorgen kunt zwemmen!

 

2. Wacht zeker 12 uur

Wanneer je je wimperextensions ook laat plaatsen, wacht ten minste 12 uur voor je je ogen in contact brengt met water. Het liefste nog wat langer, zodat je zeker bent dat de lijm voldoende is opgedroogd!

 

3. Laat het professioneel doen

Ten slotte is het van groot belang dat je je extensions door een professional laat plaatsen. Door het gebruik van hoogwaardige extensions en sneldrogende lijm ben je zeker van een goed resultaat én kan je sneller weer zwemmen!

 

Lees ook eens:

 

Makeup product photo created by freepik - www.freepik.com
Eyelashes photo created by valuavitaly - www.freepik.com